Perseides 2018 – Pluja d’estrelles amb el Marc Boada

A Algerri tenim un dels cels més privilegiats per observar l’univers i apendre dels nostres orígens com a civilització. Aquestes condicions excepcionals per a l’observació astronòmica, tant meteorològiques com de baixa contaminació lumínica, estan reconegudes per la certificació Starlight.

Per entendre una mica més l’espectacle astronòmic de la pluja d’estrelles de les “Perseides”, no et pots perdre les activitats organitzades durant el proper cap de setmana:

Divendres, dia 10, a les piscines municipals, i a partir de les 5 de la tarda, tindrà lloc un taller d’estampació d’una samarreta astronòmica, amb el cel estrellat d’Algerri. Aquesta activitat te un preu de 2 euros, i requereix inscripció prèvia a les oficines de l’ajuntament, fins el dijous dia 9.

Dissabte, dia 11, a les 10 de la nit i als voltants de l’ermita de Sant Blai, comptarem amb la presencia del divulgador i comunicador científic Marc Boada, que ens farà una xerrada amb el títol: “Meteorits, pistes de l’espai exterior” on tindrem l’oportunitat de veure de ben a prop e inclús tocar directament, alguns meteorits que ell mateix ens portarà. A continuació, podrem gaudir tots plegats d’un sopar “de carmanyola” sota les estrelles i continuar amb l’observació nocturna de la pluja d’estrelles acompanyats també dels comentaris del mateix Marc Boada. Aquesta activitat es completament gratuïta.

Aquí teniu algunes recomanacions per l’observació de la pluja d’estrelles:

  • És convenient portar una cadira reclinable, o una manta per gaudir de l’observació; el coll us ho agrairà
  • És recomanable portar alguna peça de roba per si refresca durant la nit.
  • Si en teniu, podeu portar prismàtics. No són necessaris per visualitzar la pluja d’estels, però també es poden fer altres observacions astronòmiques complementàries.

 

Organitza: experCiencia i Ajuntament d’Algerri

 

Comments are closed.

Realitzat amb WordPress. Dissenyat amb Woo Themes