Observació de les Perseides 2017 amb l’Associació Astronòmica de Lleida

 

Ja som a l’agost, i el cel nocturn ens reserva com cada any un espectacle digne de veure, sobretot en cels tan nets com el nostre: la pluja d’estels de les Perseides, també coneguda com “Les llàgrimes de Sant Llorenç”.

Aquest any volem que passeu una nit ben fresqueta aprenent i gaudint de l’observació de la pluja d’estels i d’altres cossos celestes amb el guiatge d’un expert com en Josep Mallol, president de l’Associació Astronòmica de Lleida. Prèviament, el mateix Josep ens farà una xerrada amb el títol “Històries del cel”.

L’acte és completament gratuït i tindrà lloc la nit del dissabte 12 d’agost al camp de futbol d’Algerri, a partir de les 22:00h.

Per participar, cal inscriure’s prèviament a les oficines de l’Ajuntament d’Algerri.

Aquí teniu algunes recomanacions per als que us animeu:

  • És convenient portar una cadira reclinable, o una manta per gaudir de l’observació; el coll us ho agrairà 🙂

  • És recomanable portar alguna peça de roba per si refresca durant la nit.

  • Podeu dur alguna cosa per menjar i beure i així fer un petit pícnic sota les estrelles.

  • Si en teniu, podeu portar prismàtics o telescopi. No són necessaris per visualitzar la pluja d’estels, però també es poden fer altres observacions astronòmiques complementàries.

  • Podeu portar llanterna, però l’heu de cobrir amb paper de cel·lofana de color vermell, per no interferir en l’adaptació dels ulls a l’obscuritat. En qualsevol cas, si no és imprescindible és millor que no les fem servir durant l’activitat.

 

No comments yet.

Deixa un comentari

Realitzat amb WordPress. Dissenyat amb Woo Themes