Jornades Europees del Patrimoni a Algerri!

Algerri es suma a les Jornades Europees del Patrimoni visitant i comentant l’Església de Nostra Senyora de la Purificació, declarada Bé d’Interès Local. Aquest monument, edificat el 1772 després de demolir l’antiga església medieval, és una joia de l’art barroc en l’àmbit rural lleidatà. La majestuosa façana és l’element més singular, però a més, destaquen les solucions tècniques del segle XVIII i la decoració d’aquell temps.

L’acte, a més, explicarà i recordarà els 900 anys de la conquesta de l’Agira islàmic  per part del Comtat d’Urgell (1116-2016). Aquesta efemèride significà la fi efectiva de la civilització islàmica en la vall mitjana del riu Farfanya i a la Serra Llarga, per donar pas a la civilització cristiana, la qual ha perdurat fins als nostres dies. Valorarem l’impacte de l’islam a casa nostra i quin llegat ens deixà.

Aquestes activitats tindran lloc el diumenge 18 de setembre a les 11:15 hores davant la façana principal de l’església de Nostra Senyora de la Purificació d’Algerri.

Gaudim entre tots del patrimoni!

cartell-jornades-europees-del-patrimoni

 

 

jornades-europees

No comments yet.

Deixa un comentari

Realitzat amb WordPress. Dissenyat amb Woo Themes