Ja s’apropa la primera Cursa del Dúgol d’Algerri!

Amants de l’atletisme i de l’esport, BENVINGUTS a la 1a Cursa del Dúgol d’Algerri!!! Des del Club Esportiu “los Gessers” d’Algerri en cooperació amb l’Ajuntament d’Algerri us hem preparat un matí d’activitat esportiva que gira entorn l’atletisme, el caminar i el gaudir del cromatisme del nostre paisatge àrid!

La cursa es titula del Dúgol en record de l’au que visqué a començaments del segle XX en un cau, el cau del Dúgol, molt a prop d’Algerri. Aquesta au, per la seva envergadura, atacava els ramats d’ovelles, força abundants en el nostre municipi. Els ramaders, farts d’aquesta situació, decidiren caçar-lo i per això, un pastor de casa Borràs el caçà i en penjà les potes a la porta de la casa, en record del temut animal i de la gesta del pastor. Algerri, com tots els pobles té les seves històries, contes i llegendes i tradicions. Aquesta n’és una prou reconeguda i per això, davant l’activitat esportiva que organitzem, hem cregut oportú recordar el Dúgol com l’animal fort i feréstec que fou.

cartell_cursa_dugol

La cursa es planteja en dos itineraris, un de 5km i un de 10km. El seu recorregut s’ha ideat per reconèixer com és el terme d’Algerri per la seva vessant septentrional, és a dir, de la Serra Llarga vers el nord. Per això en la cursa de 5km el desnivell acumulat és de 88m i a la cursa de 10km és de 90m. Vegeu a continuació els itineraris i les fitxes tècniques:

– 10km.

– 5km.

Després d’estudiar els dos recorreguts, a continuació us presentem com s’organitza la 1a Cursa del Dúgol d’Algerri. Vegeu el programa:

PROGRAMA

8:00 h. Entrega de dorsals i bossa de l’atleta al Local Social de l’Ajuntament d’Algerri.

8:00h – 9:15h. S’obre el photocall per fotografiar-se individualment o en grup a la Plaça del Portal.

9:15h. Sortida a la Plaça del Portal de la caminada 5k.

10:00h. Sortida a la Plaça del Portal de la “1a Cursa d’Atletisme del Dúgol” de 5k i 10k.

En arribar podreu recollir l’esmorzar segons les vostres necessitats dietètiques.

11:30h. Entrega de trofeus als campions de la “1a Cursa d’Atletisme del Dúgol” en l’itinerari de 5k i 10k tant femení com masculí a la Plaça del Portal.

 

REGLAMENT DE LA 1a CURSA DEL DÚGOL.

 1. Cursa i caminada obertes a tothom, sense distinció de sexe, nació o discapacitat. L’edat mínima per a participar a les Curses de 10km i de 5 km és de 14 anys. IMPORTANT, pels menors d’edat que participin a les Curses, a més, caldrà autorització de la mare o pare, o dels tutors legals. Caldrà fer-la arribar a: clubesportiualgerri@gmail.com, a més d’una còpia escanejada i amb bona resolució del DNI.
 2. L’organització es reserva el dret de sol·licitar el DNI per a comprovar l’edat de l’atleta.
 3. Perquè una categoria sigui considerada com a tal, serà necessari un mínim de 3 atletes.
 4. Cada atleta i caminador participant en la 1a Cursa del Dúgol ho farà sota la seva responsabilitat i sent conscient del nivell suficient de condició física per afrontar la prova.
 5. L’organització no es fa responsable dels danys tan morals com materials que puguin sofrir els/les participants o espectadors/es durant les Curses. Malgrat això, es posa a la vostra disposició el Comitè Organitzador per incidències i la Creu Roja per danys físics.
 6. Els dorsals dels/les atletes es podran recollir el dia de la Cursa fins 30 minuts abans de la sortida. La sortida és a les 10:00 hores.
 7. El cronometratge d’arribada a les curses competitives es farà mitjançant xip groc de l’empresa ITER5, que haurà d’estar lligat a la sabata i dur el dorsal en lloc visible.
 8. Es desqualificarà l’atleta o atletes que no segueixin el traçat marcat de les Curses de 5km i 10km.
 9. El mal temps no serà obstacle per la celebració de la 1a Cursa del Dúgol d’Algerri, la qual, no obstant, podrà ser alterada pel Comitè Organitzador si alguna circumstància ho aconsella.
 10. En cas d’abandó, s’ha de notificar al control més proper (voluntaris repartits en el transcurs dels traçats de 5km i 10km), o a un participant perquè ho avisi. En els llocs adients hi haurà vehicles de l’organització a fi de recollir els abandons.
 11. Pel sol fet de participar s’accepta l’esmentat reglament.

 

INFORMACIONS D’INTERÈS DEL MUNICIPI.

Algerri disposa de servei d’hostatgeria i restauració adaptats a les necessitats dels visitants. Pels atletes i acompanyants sapigueu que us podeu allotjar a l’Hostal Terra Ferma o a la casa rural “Cal Tonet“. Si desitgeu fer una bona mossegada us informem que al Bar del Sigle i al Bar-Restaurant ParadorAlgerri la podreu fer degustant plats tradicionals.

 

Podeu trobar-ne informació actualitzada al moment a la pàgina de Facebook del

Club Esportiu Gessers d’Algerri

No comments yet.

Deixa un comentari

Realitzat amb WordPress. Dissenyat amb Woo Themes