Festa Major d’Hivern d’Algerri en honor a La Candelera i Sant Blai

Arriba un any més la Festa Major d’Hivern d’Algerri en honor a La Candelera i Sant Blai, copatrons del nostre poble! En el bell mig de l’hivern i també segons mana la tradició, el final del Nadal, els dies 2, 3 i 4 de febrer celebrarem la nostra festa major on tradició i modernitat es reflecteixen en el programa d’activitats!

La tradició mana que el dia 2, el dia de la Candelera, es beneeixen candeles les quals s’encenen en el transcurs de la professó. Aquestes candeles es guarden a casa per encendre’s quan ve una tempesta molt forta o quan algú tingués un problema. El significat de la llum com element de protecció és evident en el relat d’aquesta tradició vinculada amb la Candelera, així com és la data que senyala la fi del Nadal. El dia 3 és Sant Blai, data en què es beneeixen tot tipus d’aliments perquè el Sant ens guardi del mal de gola, però especialment es beneeixen pomes que es guarden fins el 25 de març que és el dia de la Mare de Déu de març per tal que aquestes curen el mal de la ràbia i les feridures. Els mals del passat ens recorden de les vivències dels nostres avantpassats en els entorns rurals.

Les activitats de lleure i religioses conviuen en un programa que comença el migdia de divendres dia 2 amb el repic de Campanes i la missa en honor a La Candelera. Al vespre amb el Sopar Popular i l’actuació del Pau de Ponts es finalitzaran els actes festius del primer dia. El dissabte dia 3, repic de campanes i missa en honor a Sant Blai, i a continuació ballada de Sardanes a la Plaça Major. A la tarda ‘Contes en Família’ amb Rosa Fité, i a la vesprada ball amb el quartet Mediterrània. El diumenge dia 4 després dels oficis religiosos ballada de sardanes i a la tarda i com a cloenda de la Festa Major, concert i sessió de ball amb el quartet Alema.

També, cal recordar que el dia 5 és Santa Àgueda, la patrona de les dones. Aquest dia a la tarda i al Local Social s’organitzen activitats per re-trobar-se com cada any totes les dones que desitgin passar una divertida i alegre tarda d’hivern! 

Les tradicions ens arriben en forma d’herència cultural, un ric i valuós patrimoni que ens recorda amb molta cura i detall com vivien i sentien els nostres avantpassats a Algerri. Sens dubte, tenir en ment aquest aprenentatge és un valor molt positiu que ens fa créixer com a comunitat i ens cohesiona com a grup.

 

Comments are closed.

Realitzat amb WordPress. Dissenyat amb Woo Themes